Biokomposiitti avaa latua sellun uudelle käytölle

Sellun ja muovin yhdistelmästä saadaan luja, kevyt ja ekologinen valmistusmateriaali. Aqvacomp Oy:n tehdas aloittaa Raumalla vuoden 2017 alkupuolella.

Metsä Fibre Oy:n Rauman sellutehtaan kumppaniksi nousee uutta teollista tuotantoa, kun Aqvacomp Oy saa valmiiksi tuotantolaitoksensa. Sellukomposiittia valmistavan tuotantolinjan on määrä käynnistyä ensi vuoden alkupuolella.

Yhtiön tuotteena on pitkäkuituisen suomalaisen havusellun ja muovin yhdistelmä, biokomposiitti, jonka ominaisuuksia ovat työstettävyys ja valmistettavuus, keveys ja lujuus, mutta öljypohjaista muovia pienempi ympäristöjalanjälki.

 

Lähde: Satakunnan kansa // Keskiviikkona 15. kesäkuuta 2016

Suomalaisinnovaatiolle palkintosija arvostetussa biokomposiittikilpailussa

Muovi- ja komposiittimateriaaleihin erikoistunut Aqvacomp ja soittimia komposiittimateriaaleista valmistava Flaxwood ovat voittaneet kolmannen sijan arvostetussa kansainvälisessä biomateriaalien innovaatiokilpailussa Saksan Kölnissä. Biokomposiitista valmistettu klarinetti ylsi maailman suurimman biomateriaalikilpailun Wood and Natural Fibre Composite Awardsin mitalikolmikkoon 25 innovaation joukosta. Jatka lukemista ”Suomalaisinnovaatiolle palkintosija arvostetussa biokomposiittikilpailussa”

Euroopan aluekehitysrahasto tukemassa Aqvacompin hanketta

Aqvacompin hyödyntämä patentoitu teknologia käyttää sellukuitua lujitteena rikkomatta sen rakennetta. Tästä johtuvat Aqvacomp komposiitin erinomaiset tekniset ominaisuudet ja ja erinomainen prosessoitavuus mm. teknisissä sovelluskohteissa. Teknisten kohteiden lisäksi erityisetsi akustiset ja haptiset (tuntuma) ovat Aqvacomp komposiittien loppukäyttökohteita.

Hankkeen tavoite on luoda pohja menestyvälle, kasvavalle ja kansainvälistyvälle AqvaComp – luonnonkuitukomposiittien liiketoiminnalle.

Hanketta tukee Euroopan aluekehitysrahasto.

eakr-logo vipuvoimaa-eulta